Stubbengatan 2 Örebro
(+46) 0723668585
knut@dansstudio.com

Om oss

Om Knut Säborg Dansstudio

1997 slog Knut och Maud upp portarna till Knut Säborg Dansstudio, en dansskola förankrad i SDO (Sveriges Dansorganisation), landets största sammanslutning av professionella dansskolor. Genom åren har dansskolan växt och utvecklats till att ha elever och lärare med både bredd och spets.

Vår vision som dansskola är att alla kan lära sig att dansa oavsett bakgrund, ålder eller fysiska förutsättningar. Dans ger så många möjligheter till att lära känna andra människor och att dansa ger en känsla av välbefinnande eftersom motion minskar stress.

Flertalet tävlingsdansare i olika discipliner har genom åren fostrats på dansskolan, vilket resulterat i både Svenska mästare och Världsmästare. Något vi är mycket stolta över. Knut Säborg Dansstudio är även en flitig arrangör av både nationella och internationella danstävlingar.

Här på hemsidan finns information om vårt utbud av danskurser och lärare samt anmälan och priser. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss på knut@dansstudio.com, maud@dansstudio.com eller 0723-66 85 85 

Våra danslärare

Knut Säborg

Sin egen danskarriär startade han i hemlandet Norge som 4 åring. Latin och standard danserna var hans tävlingsgrenar. Efter flera norska mästerskapstitlar bar det i väg till London för en heltids-satsning på dansen. Efter 7 år och två VM guld gick flytten mot Sverige och Örebro. Danskarriären lades på hyllan och intresset för undervisning växte fram. Ett stort antal duktiga latindansare har tränats fram av Knut under åren då Dans club 707 hade sin storhetstid.

Han har en internationell domarlicens och dömer stora mästerskap utomlands. Utöver standard och latindanserna undervisar han idag till stor del bland annat bugg, både på hobby och tävlingsnivå. Som licensierad Zumba instruktör är han även mycket populär.

 

Maud Säborg

Danslekis, latin, discodans, tävlingsdans i disco.

Sedan danslärarexamen -94 har hon undervisat i dans. Som tävlingsdansare har hon tävlat i allt från disco, bugg, standard, latin och lambada. Det stora intresset var latindansen där hon även tävlade som professionell fram till 1998. Barndans med de allra yngsta ligger henne varmt om hjärtat Som erfaren danslärare har hon utvecklat ett mycket väl fungerande koncept för 3-5 åringar. Maud undervisar också i singel, par och gruppdisco, både på nybörjar- och tävlings –nivå.

Hon är även anlitad som domare inom SDO.

Simon Säborg

Simon har dansat sedan 2½ års ålder och startade sin tävlingskarriär med latindans som 6 åring. Efter ett par år blev det även tävlingar i disco. Som 12 åring gjorde han premiär i discolandslaget och har sedan dess representerat Sverige i flera dicipliner. Nationellt har han flera Svenska SM guld i både solo, duo och gruppdisco.

Hans främsta meriter internationellt är ett silver i solo på disco VM. 2017 tog han VM guld i duo mix tillsammans med partnern Jennie Hedman.

Simon har tagit steg två i sin utbildning som discotränare, vilket innebär att han även dömer tävlingar. På dansskolan undervisar och coachar han de flesta av våra tävlingsdansare i disco, från brons till championklass.

Jennie Hedman

Discodans, teknik och tävlingsgrupper i disco

Som 7 åring började hon sin danskarriär och började tävla redan året därpå.
Det blev inte bara discodans, utan även hip hop, jazz, modernt och balett stod på schemat.
Satsningen låg dock på discodansen och sedan 2007 har hon tillhört det svenska landslaget i discodans och representerat i flera dicipliner.

Bland tävlingsmeriterna finns bla SM och NM guld i gruppdisco, SM guld i solo, duo och gruppdisco. Jennie blev svensk mästarinna i både solo och i disco år 2015 och 2017 tog hon VM guld i duo mix tillsammans med partnern Simon Säborg.

Hon har tagit sin examen i discodans steg 2 och kan därmed döma regionstävlingar.

Ingela Wall

Assistent & tävlingscoach

Ingela har dansat på dansskolan sedan 2007. Sedan 2010 har hon assisterat Knut i både bugg, swing och salsa och jobbar nu som danslärare själv. Hon har tidigare tävlat i bugg men ses numera som danslärare och flitig funktionär i KSD´s tävlingsteam då tävlingar arrangeras.

Emmelie Nordmark Lungberg

Disco och Slow

Emmelie kommer från Göteborg och har en bakgrund som tävlingsdansare i både solo, duo och gruppdisco. Hon tävlade för Sinclairs Göteborg under många år och tog även steg 1 och steg 2 i sin discoexamen under sina år där. Bästa nationella placering är en 4:e plats i disco solo och en 2:a plats i duo. Med sin grupp tog hon en bronsmedalj på EM.

Numera bor hon i Örebro och på KSD coachar hon tävlingselever i disciplinerna disco, engelsk freestyle och Slow.

Sandra Fridlund

Hip hop och disco

Sandra har en bakgrund som tävlingsdansare i både solo, duo och gruppdisco och latinamerikansk dans på högsta nationell nivå. Bugg och hiphop har också funnits som tävlingsgren för Sandra.

Hon har tagit sin examen i discodans steg två och är därmed även anlitad som domare runt om i Sverige. På dansskolan coachar Sandra våra tävlingsdansare och håller tuffa fyspass.

Claudio Vargas

Utbildad idrottsledare. Svensk mästare i Salsa 2003 och rankad 1a i 2 år tillsammans med sin danspartner Teresa. Representerat Sverige i Salsa-VM i Miami 1999 och i World Cup i Turin 2003. Utbildad Zumbainstruktör sedan 2010. Har undervisat i salsa och karibiska danser sedan 2002. Vann Sveriges första Showcasetävling i Sundsvall 2006. Började dansa Mambo hos Knut Säborg 1994 och även tävlat i latin ett par år. Undervisar i Karibiska danser & Zumba.

Thomas Modin

Bugg/ Buggcoach

Thomas startade sin danskarriär med latinamerikansk dans och bugg. Han börjadesom 12-åring tävla i bugg och har sedan dess deltagit i både SM och VM i bugg. 

Cornelia Andersson

Assistent

Tilda Axelsson

Assistent och danslärare i disco

Tilda är aktiv tävlingsdansare på högsta nivå och är danslärare för våra yngsta tävlingsdansare och nybörjare i disco.

Alice Widmark

Assistent och danslärare i disco

Alice är aktiv tävlingsdansare på högsta nivå och är danslärare för våra yngsta tävlingsdansare och nybörjare i disco.

Kimberly Fält

Assistent