Kursbeskrivningar - Knut Säborg Dansstudio

Kursbeskrivningar

Danslekis (3 – 5år)
Bra dansstart för barnen som på ett roligt och lekfullt sätt får prova på lite olika dansstilar och öva upp sin motorik och koordinationsförmåga. Bland annat discodans, solodans, ringdans och pardans. I 3 års gruppen dansar barnet tillsammans med en förälder, 4-5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför.

Discokids (från 5 år)
Populär dans för de som tidigare gått en danslekiskurs eller hellre vill lära sig enklare discokoreografier med allt vad det innebär av uppvärmning, stretch och övningar. Tempot är lite högre och musiken varieras mellan kända barnlåtar och dagens popmusik. 5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. 

Mello Kids (från 4-6 år) NYHET!
Vi dansar flera olika koreografier till populära och kända låtar från Melodifestivalen. Mycket dans och rörelseglädje i miljö Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför.

Disco (från 6 år)
En av våra mest populära kurser för barn och ungdomar. Mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Dance Mix (från 6 år) NYHET!
Perfekt kombination av flera olika populära stilar. Här lär du dig en discokoreografi i snabbare upptempo, en tuff street koreografi samt en artistisk latinodans. 

TikTok Moves (från 7 år) 
Lär dig de trendigaste kombinationerna från den populära appen TikTok. 

Commercial Street Jazz (från 7 år)
En ”Girly” dansstil med inspiration från Jazz och Street som utförs till kommersiella låtar. Dynamiska rörelser med starka uttryck och känslor, som tillsammans skapar en tuff och personlig stil. Rekvisita och props förekommer. 

Latin Girls (från 7 år)
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt. Teknikövningar och koreografier  i latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha. Fokus på attityd och feminina rörelser.

Hip hop (från 8 år)
Coola moves för tjejer och killar till skön hip hop musik. Här tränar du tuffa koreografier blandat med övningar i olika stilar inom hiphopen. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Slow Dance (från 8år) 
I denna artistiska dansstil ger man utrymme för fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik och influeras av aktuella trender och dansstilar till dagens populärmusik. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Avancerad Hiphop
Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i hiphop. Extra fokus på känsla och rörelsekvalitet inför tävling.

Disco och Street (från 10 år)
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både discokoreografi i snabbare upptempo och även en tuff streetkoreografi med groove i en och samma kurs.

Gruppdisco
En discoform då du dansar i en grupp på 3-7 dansare, med egen koreografi. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp.

Disco Formation 25+
En discoform då du dansar i en grupp på 8-24 dansare, med egen koreografi och musik. Rolig koreografi till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Avancerad Disco koreografi 
Nya korta koreografislingor, i ett högt tempo, varje vecka. Ökar både inlärningsförmågan och breddar kunskapen dansmässigt. En viktig del av träningen för alla tävlingsdansare, oavsett nivå, för att alltid utmanas och utvecklas till den bästa koreografin. Från guldklass 

Coachad träning i Disco
Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling.
Anpassad efter din tävlingsnivå.

Jumps and Turns (Tävlande) NYHET!
Träning med fokus på hopp, snurrar och tricks som du kan dra nytta av i din danskarriär. Här går vi mer in på djupet i akrobatiken.

Avancerad Hiphop
Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i Hiphop. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå.

Bugg (ungdom & vuxna)
Sveriges nationaldans som dansas landet runt på parker och dansarenor. Roliga och fartfyllda kurser som finns i flera olika nivåer. Svensk danskultur när den är som allra bäst. Dansa på skoj eller för motionens skull. Finns även som coachad parträning då kursen även innehåller mer teknikövningar.

Bugg Styling (ungdom & vuxna) NYHET!
För att kunna tillgodogöra sig denna kurs behöver du ha gått buggkurser innan. Här jobbar vi med individuella övningar, rörelsemönster samt styling av stegvariationer. Utveckling av hållning och karaktär är i fokus på denna kurs. 

Salsa & Bachata (ungdom & vuxna)
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både dansa en mer fartfylld Salsa i härliga rytmer och även en lugnare Bachata i en som samma kurs. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 

Swing & Lindy hop (ungdom & vuxna)
En amerikans motsvarighet till svensk bugg varvat med Lindy hop. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. Snabba och fartfyllda steg till härligt svängig -50 och -60 tals musik. 

Latin Ladies  
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt.
En stylingklass med latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha.
där du övar på tekniken samt utvecklar din feminina dans med attityd och rörelser.

Latin & Standard (ungdom & vuxna)
En fortsättningskurs för dansare som tidigare gått danskurs i bla cha cha, samba, tango och vals tidigare. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 

Fox Styles (ungdom & vuxna) NYHET!
Intensivkurs där du lär dig grunder och teknik i både traditionell och modern Foxtrot. 

ZUMBA (ungdom & vuxna)
Populär träningsform med stor rörelseglädje. Den har inslag från flera olika dansstilar och utförs till musik som salsa, merengue, reggeaton och soca. Våra ledare är certifierade Zumba-instruktörer.

Fysträning (ungdom) NYHET!
Övningarna i detta pass hjälper dig att bli mer effektiv som idrottare/dansare och ger dig ökad prestationsförmåga i tex explosivitet, styrka, hopp och landning Att stärka upp vissa särskilt utsatta områden är viktigt för att minimera skaderisken. 

Mamma & Barnträning (mamma tillsammans med barn)
Ett specialanpassat träningspass för dig och ditt barn. Med fokus på att bygga upp kroppen innehåller passet cirkelträning, stationer och tabata och på ett enkelt och roligt sätt involveras barnet i din träning.