Kursbeskrivningar

Information gällande Covid-19
Vi har stora och luftiga lokaler där elever inte behöver trängas.
Samtliga lektioner är även begränsade till enbart föranmälda elever
Under pågående lektioner hålls dörrar stängda till salarna.
Vi tar inte mot kontanter i receptionen.
Kursavgifter betalas enbart hemifrån via betaluppgifter som kommit per mail.
Övriga avgifter som privatlektioner eller fika betalas med swish.
Föräldrar/anhöriga lämnar och hämtar sina barn utan att vänta kvar i vår cafeteria, i den mån det går.
Kom endast till dansskolan om du är helt frisk.
Man behöver inte sjukanmäla sig. Insjuknar man under dansaktivitet så går man direkt hem.
Vi uppmanar alla att komma till dansskolan färdigombytta.
Se till att vattenflaskan är påfylld så undviks onödigt spring in och ut ur salarna.
Dela heller inte vattenflaskor med varandra.
Dansar man i studio 1 så använder man entrédörren som finns i garageporten.
Dansar man i studio 2 eller 3 så går man in via den vanliga entrén
Vi erbjuder handtvål och handsprit samt pappershanddukar.
Vi desinficerar dörrhandtag och bordsytor dagligen. Det finns totalt tre toaletter på dansskolan.
I den mån det går så håller vi vissa dansträningar utomhus, beroende på årstid.
Vi minskar moment med närkontakt i undervisningen och gör andra övningar istället.
Samtliga lärare på KSD är införstådda med våra riktlinjer.

Håll avstånd och ta personligt ansvar!

Kursbeskrivning VT2020 Danslekis (3 – 5år)
Bra dansstart för barnen som på ett roligt och lekfullt sätt får prova på lite olika dansstilar och öva upp sin motorik och koordinationsförmåga Bland annat discodans, solodans, ringdans och pardans. I 3 års gruppen dansar barnet tillsammans med en förälder, 4-5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. Denna kurs kan även kombineras med en discolekiskurs för elever som önskar dansa fler dagar i veckan.

Discokids (från 5 år)
Populär dans för de som tidigare gått en danslekiskurs eller hellre vill lära sig enklare discokoreografier med allt vad det innebär av uppvärmning, stretch och övningar. Tempot är lite högre och musiken varieras mellan kända barnlåtar och dagens popmusik. 5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. Denna kurs kan även kombineras med en danslekiskurs för elever som önskar dansa fler dagar i veckan.

TikTok (från 7 år) NYHET!
Lär dig de trendigaste kombinationerna från den populära appen TikTok. 

Disco (från 6 år)
Otroligt populära kurser för barn och ungdomar. Mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Disco och Street (från 10 år)
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både discokoreografi i snabbare upptempo och även en tuff streetkoreografi med groove i en och samma kurs.

Latin Girls NYHET!
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt. Teknikövningar och koreografier  i latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha. Fokus på attityd och feminina rörelser.

Disco 30+
Otroligt populära kurser för ungdomar och vuxna med fokus på dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Gruppdisco
En discoform då du dansar i en grupp på 3-7 dansare, med egen koreografi. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp.

Formationsdisco 30+
En discoform då du dansar i en grupp på 8-24 dansare, med egen koreografi och musik. Finns enbart i tävlingsform. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp. Disco koreografi Nya korta koreografislingor, i ett högt tempo, varje vecka. Ökar både inlärningsförmågan och breddar kunskapen dansmässigt. En viktig del av träningen för alla tävlingsdansare, oavsett nivå, för att alltid utmanas och utvecklas till den bästa koreografin. Från guldklass Coachad träning i Disco Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå. Discoteknik och coach Fokus på utveckling av styrka, smidighet och dansteknik. Samt även coachning av egen dans. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå

Hip hop (från 8 år)
Coola moves för tjejer och killar till skön hip hop musik. Här tränar du tuffa koreografier blandat med övningar i olika stilar inom hiphopen. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Avancerad Hiphop
Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i Hiphop. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå.

Slow/Contemporary (från 8år) 
I denna artistiska dansstil ger man utrymme för fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik och influeras av aktuella trender och dansstilar till dagens populärmusik. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Commercial Street Jazz
En ”Girly” dansstil med inspiration från Jazz och Street som utförs till kommersiella låtar. Dynamiska rörelser med starka uttryck och känslor, som tillsammans skapar en tuff och personlig stil. Rekvisita och props förekommer. 

Bugg (ungdom & vuxna)
Sveriges nationaldans som dansas landet runt på parker och dansarenor. Roliga och fartfyllda kurser som finns i flera olika nivåer. Svensk danskultur när den är som allra bäst. Dansa på skoj eller för motionens skull. Finns även som coachad parträning då kursen även innehåller mer teknikövningar. Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs 

Salsa (ungdom & vuxna)
En rolig och fartfylld danskurs för dig som gillar latinamerikanska rytmer. I grunden lär du dig New York style och fortsätter sedan med lite inslag av den cubanska salsan och kombinationerna av steg oändliga. Perfekt även för dig som söker dans som motionsform. 

Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Swing & Lindy hop (ungdom & vuxna) NYHET!
En amerikans motsvarighet till svensk bugg varvat med Lindy hop. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. Snabba och fartfyllda steg till härligt svängig -50 och -60 tals musik. Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Latin Ladies NYHET!
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt.
En stylingklass med latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha.
där du övar på tekniken samt utvecklar din feminina dans med attityd och rörelser.
Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs

Latin & Standard (ungdom & vuxna)
En fortsättningskurs för dansare som tidigare gått danskurs i bla cha cha, samba, tango och vals tidigare. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Till denna kurs måste man komma som par.

Karibisk mix (ungdom & vuxna) NYHET!
En härlig mix av karibiska rytmer där du får prova på dansstilarna salsa, bachata & merengue som pardans. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Salsa & Bachata (ungdom & vuxna) NYHET!
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både dansa en mer fartfylld Salsa i härliga rytmer och även en lugnare Bachata i en och samma kurs. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

ZUMBA (ungdom & vuxna)
Populär träningsform med dansinslag i flera dansstilar som tex hiphop, salsa, bachata, tango och flamenco. På KSD finns ”I AM ZUMBA”, se Facebook-sidan med samma namn, för utbud. Samt även ”Zumba By Claudio” www.claudiovargas.se för utbud. Samtliga ledare är certifierade Zumba-instruktörer.

Pilates (från 14 år) NYHET!
Träningsform som koncentreras av att förstärka kroppen med betoning på corestyrka. Passen består av lågintensiva flexibilitet-, styrke., och uthållighetsövningar. Fokus är på att förbättra din hållning och muskelbalans. Effektivt för att tona och bygga upp muskler som hjälper dig att hålle kroppen upprätt. Pilates är välgörande för din hälsa och ger dig ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans.

Vinyasa Flow Yoga (från 14 år) NYHET!
Denna stil av Yoga är dynamisk och flödande, som karaktäriseras av rörelser synkroniserade med andning. Vår instruktör Sila, fokusera på en del av kroppen vid varje pass.

En träningsform som erbjuder både energi och lekfulla sekvenser och förbättrad flexibilitet och styrka.

Total Barre® (från 14 år) NYHET!
Detta högintensiva träningspass fokuserar på styrka, flexibilitet, och uthållighet. Med inspiration från Balett och Pilates utför du styrkeövningar på ett mycket effektivt sätt. Övervägande del av passen sker stående vid balettstång och sker till musik. Den ultimata träningen för en stark och smidig kropp. Begränsade antal platser vid varje pass.