BARN OCH UNGDOM

DANSLEKIS (3 – 5år)
Bra dansstart för barnen som på ett roligt och lekfullt sätt får prova på lite olika dansstilar och öva upp sin motorik och koordinationsförmåga. Bland annat discodans, solodans, ringdans och pardans. I 3 års gruppen dansar barnet tillsammans med en förälder, 4-5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför.

DISCO KIDS/MELLO KIDS (4-5 år)
Populär dans med allt vad det innebär av uppvärmning, stretch och discokoreografier. Musiken varieras mellan kända barnlåtar och dagens popmusik. Under vårterminen dansar vi övervägande koreografier till kända låtar från Melodifestivalen. Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. 

SHOW KIDS (5-6 år) NYHET!
Vi skapar flera olika dansnummer med koreografier till populära låtar.
Ibland använder vi props som involveras i dansen. Tempot på lektionerna är något högre än Disco/Mello kids. Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför

DISCO (från 6 år)
En av våra mest populära kurser för barn och ungdomar. Mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

DANCE MIX (från 6 år) NYHET!
Perfekt kombination av flera olika populära stilar i en och samma danskurs. Här lär du dig en discokoreografi i snabbare upptempo, en tuff street koreografi samt en artistisk latinodans.

DANCE MIX TÄVLANDE (från 8 år) NYHET!
Perfekt kombination av flera olika populära stilar. Här lär du dig en discokoreografi i snabbare upptempo, en tuff street koreografi samt en artistisk latinodans. Allt är anpassat för att ge dansaren de bästa förutsättningarna till att börja tävlingsdansa.

LATIN GIRLS (från 7 år)
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt. Teknikövningar och koreografier  i latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha. Fokus på attityd och feminina rörelser.

FUNKISDANS -för dig med funktionsvariation (alla åldrar) NYHET!
Vi övar både takt och roliga danskombinationer till popuär musik i olika dansstilar. Flera korta dansslingor bland annat från melodifestivalen. Allt efter egna förutsättningar. Stort fokus på rörelseglädje!

HIP HOP (från 8 år)
Coola moves för tjejer och killar till skön hip hop musik. Här tränar du tuffa koreografier blandat med övningar i olika stilar inom hiphopen. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

COMMERCIAL STREET JAZZ (från 7 år)
En ”Girly” dansstil med inspiration från Jazz och Street som utförs till kommersiella låtar. Dynamiska rörelser med starka uttryck och känslor, som tillsammans skapar en tuff och personlig stil. Rekvisita och props förekommer. 

MODERN DANS
I modern dans jobbar vi med styrka, smidighet och flöde samt floorwork/golvteknik. Dansas både till populär- och alternativ musik. Vi börjar med uppvärmning och teknikövningar som förbered för diagonaler och längre kombinationer/koreografier. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

TÄVLINGSDANS

DANCE MIX TÄVLANDE (från 8 år) NYHET!
Perfekt kombination av flera olika populära stilar. Här lär du dig en discokoreografi i snabbare upptempo, en tuff street koreografi samt en artistisk latinodans. Allt är anpassat för att ge dansaren de bästa förutsättningarna till att börja tävlingsdansa.

DISCO COACH 1 NYHET!
Riktar sig till dansare i brons-guldklass i solo/duo och tempot är 128-136 bpm.
Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. 

DISCO COACH 2 NYHET!
Riktar sig till dansare i star-championklass i solo/duo och tempot är 136-140 bpm. Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. 

DISCO COACH 3 NYHET!
Riktar sig till dansare i star-championklass i solo/duo och tempot är enbart 140 bpm.Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. 

GRUPPDISCO
En discoform då du dansar i en grupp på 3-7 dansare, med egen koreografi. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp.

FORMATION
En discoform då du dansar i en grupp på 8-24 dansare, med egen koreografi och musik. Rolig koreografi till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

SLOW & ENGELSK FREESTYLE
Slow är en dansstil med utrymme för fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik och influeras av aktuella trender och dansstilar till dagens populärmusik. 
Engelsk Freestyle är en dansstil där man använder discodansens teknik som kickar och hopp i ett mycket högt tempo, där du rör dig runt i dansriktingen.

HIPHOP TÄVLANDE
Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i Hiphop. Vi övar olika stilar inom hiphopen och tränar freestyle. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå.

FYSTRÄNING (ungdom)
Övningarna i detta pass hjälper dig att bli mer effektiv som idrottare/dansare och ger dig ökad prestationsförmåga i tex explosivitet, styrka, hopp och landning Att stärka upp vissa särskilt utsatta områden är viktigt för att minimera skaderisken. 
Dessa pass dyker endast upp som Pop-up klasser.

UNGDOM OCH VUXNA

DISCO 25+
En av våra mest populära kurser med mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och enklare teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan

LATINAMERIKANSKT (ungdom & vuxna) NYHET!
Lär dig grunderna i de latinamerikanska danserna, Cha-cha, Samba, Rumba & Jive.
Vi övar på tekniken samt skapar koreografier till härliga rytmer. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 

SALSA & BACHATA (ungdom & vuxna)
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både dansa en mer fartfylld Salsa i härliga rytmer och även en lugnare Bachata i en som samma kurs. Finns i flera nivåer. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 

LATIN LADIES (ungdom & vuxna)
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt. En stylingklass med latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha.
där du övar på tekniken samt utvecklar din feminina dans med attityd och rörelser.

LATIN & STANDARD (ungdom & vuxna)
En fortsättningskurs för dansare som tidigare gått danskurs i bla cha cha, samba, tango och vals tidigare. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 

BUGG nybörjare-fortsättning (ungdom & vuxna)
Sveriges nationaldans som dansas landet runt på parker och dansarenor. Roliga och fartfyllda kurser som finns i flera olika nivåer. Svensk danskultur när den är som allra bäst. Dansa på skoj eller för motionens skull. 

BUGG coachad parträning (ungdom & vuxna)
En kurs för dig som har dansat bugg en längre tid och har en fast danspartner. Då vi jobbar på att bli bättre förare och följare. Här får du hjälp av coacher att finputsa er egna dans och personliga koreografi. Vi jobbar även med att utveckla teknik genom övningar. 

BUGG tips & trix, fria figurer (ungdom & vuxna)
Nya turer och mer träning på att bli bättre förare och följare.Vi jobbar även med att utveckla teknik genom övningar. Du får tips på hur du kan smycka ut och krydda din dans. Du tränar teknik och slipar dina kunskaper som förare, följare och som par.

SWING & LINDY HOP (ungdom & vuxna)
En amerikans motsvarighet till svensk bugg varvat med Lindy hop. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. Snabba och fartfyllda steg till härligt svängig -50 och -60 tals musik. Danstempot kan dock variera från mycket snabbt till mycket långsamt.

FOX & FOXTROT (ungdom & vuxna) NYHET!
Foxtrot är pardansen som tillsammans med bugg utgör den vanligaste sällskapsdansen i Sverige. Här lär du dig grunder och teknik i både den traditionella/sociala foxtroten och den mer moderna stilen som kort och gott kallas Fox.