Kursbeskrivningar

Kursbeskrivning VT2020 Danslekis (3 – 5år)

Bra dansstart för barnen som på ett roligt och lekfullt sätt får prova på lite olika dansstilar och öva upp sin motorik och koordinationsförmåga Bland annat discodans, solodans, ringdans och pardans. I 3 års gruppen dansar barnet tillsammans med en förälder, 4-5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. Denna kurs kan även kombineras med en discolekiskurs för elever som önskar dansa fler dagar i veckan.

Discokids (från 5 år)

Populär dans för de som tidigare gått en danslekiskurs eller hellre vill lära sig enklare discokoreografier med allt vad det innebär av uppvärmning, stretch och övningar. Tempot är lite högre och musiken varieras mellan kända barnlåtar och dagens popmusik. 5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. Denna kurs kan även kombineras med en danslekiskurs för elever som önskar dansa fler dagar i veckan.

Disco (från 6 år)

Otroligt populära kurser för barn och ungdomar. Mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Disco och Street (från 10 år)

Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både discokoreografi i snabbare upptempo och även en tuff streetkoreografi med groove i en och samma kurs.

Disco 25+ & 30+

Otroligt populära kurser för ungdomar och vuxna med fokus på dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

Gruppdisco

En discoform då du dansar i en grupp på 3-7 dansare, med egen koreografi. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp.

Formationsdisco 30+

En discoform då du dansar i en grupp på 8-24 dansare, med egen koreografi och musik. Finns enbart i tävlingsform. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp. Disco koreografi Nya korta koreografislingor, i ett högt tempo, varje vecka. Ökar både inlärningsförmågan och breddar kunskapen dansmässigt. En viktig del av träningen för alla tävlingsdansare, oavsett nivå, för att alltid utmanas och utvecklas till den bästa koreografin. Från guldklass Coachad träning i Disco Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå. Discoteknik och coach Fokus på utveckling av styrka, smidighet och dansteknik. Samt även coachning av egen dans. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå

Hip hop (från 8 år)

Coola moves för tjejer och killar till skön hip hop musik. Här tränar du tuffa koreografier blandat med övningar i olika stilar inom hiphopen. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Avancerad Hiphop NYHET!

Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i Hiphop. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå.

Slow/Contemporary (från 8år) NYHET! 

I denna artistiska dansstil ger man utrymme för fri tolkning och personlig stil. Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik och influeras av aktuella trender och dansstilar till dagens populärmusik. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Contemporary NYHET!

En konstnärlig dansstil med ursprung från den fria dansen som uttrycker känslor och stämningar. Här jobbar vi med olika danskombinationer och koreografier som innehåller mycket golvkontakt och tyngd i rörelserna.

Bugg (ungdom & vuxna)

Sveriges nationaldans som dansas landet runt på parker och dansarenor. Roliga och fartfyllda kurser som finns i flera olika nivåer. Svensk danskultur när den är som allra bäst. Dansa på skoj eller för motionens skull. Finns även som coachad parträning då kursen även innehåller mer teknikövningar. Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs Salsa (ungdom & vuxna) En rolig och fartfylld danskurs för dig som gillar latinamerikanska rytmer. I grunden lär du dig New York style och fortsätter sedan med lite inslag av den cubanska salsan och kombinationerna av steg oändliga. Perfekt även för dig som söker dans som motionsform.
Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Swing & Lindy hop (ungdom & vuxna) NYHET!

En amerikans motsvarighet till svensk bugg varvat med Lindy hop. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. Snabba och fartfyllda steg till härligt svängig -50 och -60 tals musik. Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Latin solo & duo (både som barn och ungdom & vuxenkurs) NYHET!

Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs på ett fritt och artistiskt sätt. Här provar du på bland annat latindanserna chacha, samba och salsa som både solo och duodanser. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier.
Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Latin & Standard (ungdom & vuxna)

En fortsättningskurs för dansare som tidigare gått danskurs i bla cha cha, samba, tango och vals tidigare. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Till denna kurs måste man komma som par.

Karibisk mix (ungdom & vuxna) NYHET!

En härlig mix av karibiska rytmer där du får prova på dansstilarna salsa, bachata & merengue som pardans. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

Salsa & Bachata (ungdom & vuxna) NYHET!

Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både dansa en mer fartfylld Salsa i härliga rytmer och även en lugnare Bachata i en och samma kurs. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform Man behöver inte ha med sig en egen danspartner till denna kurs.

ZUMBA (ungdom & vuxna)

Populär träningsform med dansinslag i flera dansstilar som tex hiphop, salsa, bachata, tango och flamenco. På KSD finns ”I AM ZUMBA”, se Facebook-sidan med samma namn, för utbud. Samt även ”Zumba By Claudio” www.claudiovargas.se för utbud. Samtliga ledare är certifierade Zumba-instruktörer.

 

Pilates (från 14 år) NYHET!

Träningsform som koncentreras av att förstärka kroppen med betoning på corestyrka. Passen består av lågintensiva flexibilitet-, styrke., och uthållighetsövningar. Fokus är på att förbättra din hållning och muskelbalans. Effektivt för att tona och bygga upp muskler som hjälper dig att hålle kroppen upprätt. Pilates är välgörande för din hälsa och ger dig ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans.

Vinyasa Flow Yoga (från 14 år) NYHET!

Denna stil av Yoga är dynamisk och flödande, som karaktäriseras av rörelser synkroniserade med andning. Vår instruktör Sila, fokusera på en del av kroppen vid varje pass.
En träningsform som erbjuder både energi och lekfulla sekvenser och förbättrad flexibilitet och styrka.

Total Barre® (från 14 år) NYHET!

Detta högintensiva träningspass fokuserar på styrka, flexibilitet, och uthållighet. Med inspiration från Balett och Pilates utför du styrkeövningar på ett mycket effektivt sätt. Övervägande del av passen sker stående vid balettstång och sker till musik. Den ultimata träningen för en stark och smidig kropp. Begränsade antal platser vid varje pass.