BARN OCH UNGDOM

DANSLEKIS (3 – 5år)
Bra dansstart för barnen som på ett roligt och lekfullt sätt får prova på lite olika dansstilar och öva upp sin motorik och koordinationsförmåga. Bland annat discodans, solodans, ringdans och pardans. I 3-4 års gruppen dansar barnet tillsammans med en förälder, 4-5 åringarna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför.

DISCO KIDS/MELLO KIDS (4-5 år)
Populär dans med allt vad det innebär av uppvärmning, stretch och discokoreografier. Musiken varieras mellan kända barnlåtar och dagens popmusik. Under vårterminen dansar vi övervägande koreografier till kända låtar från Melodifestivalen. 
Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför. 

SHOW KIDS (5-6 år)
Vi skapar flera olika dansnummer med koreografier till populära låtar.
Ibland använder vi props som involveras i dansen. Tempot på lektionerna är något högre än Disco/Mello kids.
Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför

BARBIE KIDS (från 6 år) NYHET!
Vi skapar flera olika dansnummer med koreografier till låtar från den populära filmen Barbie. Ibland använder vi av props som involveras i dansen. Tempot på lektionerna är något högre än Disco/Mello kids.
Eleverna dansar själva medan föräldrarna väntar utanför

DISCO (från 6 år)
En av våra mest populära kurser för barn och ungdomar. Mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

DANCE MIX (från 6 år)
Perfekt kombination av flera olika populära stilar i en och samma danskurs. Här lär du dig tex en discokoreografi i snabbare upptempo, en tuff street koreografi samt en artistisk latinodans.

FUNKISDANS -för dig med funktionsvariation (alla åldrar)
Vi övar både takt och roliga danskombinationer till popuär musik i olika dansstilar.
Flera korta dansslingor bland annat från melodifestivalen.
Allt efter egna förutsättningar. Stort fokus på rörelseglädje!

BUGG (från 10 år) NYHET!
Pardans för barn & ungdom. Enkla och roliga stegkombinationer till fartfylld musik.
Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

HIP HOP (från 8 år)
Coola moves för tjejer och killar till skön hip hop musik. Här tränar du tuffa koreografier blandat med övningar i olika stilar inom hiphopen. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

JAZZ (från 8 år) NYHET!
En konstnärlig dansstil med både fartfyllda grundsteg från jazzen och teknik från baletten. Vi jobbar med smidighet och koordination och skapar fartfyllda koreografier till nutida musik.
Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla.

Girly Jazz (från 12 år) NYHET!
En tuff och feminin jazzstil som dansas till varierande musik. allt från pop till hiphop. Girly Jazz är en hybrid av hiphop och jazzdans med influencer av streetdance där vi tränar styrka koordination och rytm med en feminin twist. 

TÄVLINGSDANS

TÄVLANDE intro NYHET!
Riktar sig till dansare i brons-guldklass i solo/duo och tempot är 128-136 bpm.
Träning för dig som tävlar i Discodans eller önska starta. Baskunskapen breddas och träningen anpassas efter tävlingsupplägg. Här får du inte bara koreografier i disco utan även i hiphop, slow och Jazz. Du jobbar med teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på tävlingsrundor inför tävling. 

DISCO COACH 2
Riktar sig till dansare i guld-championklass i solo/duo och tempot är 136-140 bpm.
Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. 

DISCO COACH 3
Riktar sig till dansare i star-championklass i solo/duo och tempot är enbart 140 bpm.
Träning för dig som tävlar i Discodans. Här får du hjälp av coacher att finputsa din egen dans och personliga koreografi. Du jobbar med att utveckla din teknik, smidighet och styrka. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. 

DISCO  KOREOGRAFI avancerad
Nya korta koreografislingor, i ett högt tempo, varje vecka. En viktig del av träningen för dig som tävlar, oavsett nivå är att alltid utmanas och utvecklas till den bästa koreografin. Ökar både inlärningsförmågan och breddar kunskapen dansmässigt.

GRUPP DISCO/HIPHOP
En discoform då du dansar i en grupp på 3-7 dansare, med egen koreografi. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Till denna kurs gäller endast intresseanmälan om man tidigare inte deltagit i aktuell grupp.

FORMATION
En discoform då du dansar i en grupp på 8-24 dansare, med egen koreografi och musik. Rolig koreografi till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Finns även i tävlingsform för de som önskar tävla. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan.

SLOW & ENGELSK FREESTYLE
Slow är en dansstil med utrymme för fri tolkning och personlig stil. 
Dansen ska utföras lyriskt och med dramatik och influeras av aktuella trender och dansstilar till dagens populärmusik. 
Engelsk Freestyle är en dansstil där man använder discodansens teknik som kickar och hopp i ett mycket högt tempo, där du rör dig runt i dansriktingen.

HIPHOP TÄVLANDE
Träning, koreografi och coachning för dig som tävlar i Hiphop. 
Vi övar olika stilar inom hiphopen och tränar freestyle. Extra fokus på uthållighet och tävlingsrundor inför tävling. Anpassad efter din tävlingsnivå.

TÄVLINGSTRÄNING brons-guld
Drop-in-träning som bokas vecka för vecka. Träna regelbundet eller när det passar dig.
Gäller för dansare som tävlar i brons-guldklass på Rising star eller Challenger.

UNGDOM OCH VUXNA

DISCO 25+
En av våra mest populära kurser med mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och enklare teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Flera svenska mästare i discodans har under årens lopp fostrats på dansskolan

DISCO 50+ NYHET!
En av våra mest populära kurser med mycket dans och rörelseglädje. Roliga koreografier till bland annat dagens house och popmusik kombineras med stretch och enklare teknikövningar. Här är kombinationerna av steg oändliga. Koreografimässigt anpassad för dig som är 50+.

SALSA & BACHATA (ungdom & vuxna)
Perfekt kombination av två populära kurser. Här får du både dansa en mer fartfylld Salsa i härliga rytmer och även en lugnare Bachata i en som samma kurs. Finns i flera nivåer. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 


LATIN LADIES (ungdom & vuxna)
Även kallat Artistic Ballroom, då danserna utförs som solodans på ett fritt och artistiskt sätt. En stylingklass med latinamerikanska danser som rumba, samba och chacha.
där du övar på tekniken samt utvecklar din feminina dans med attityd och rörelser.

LATIN & STANDARD (ungdom & vuxna)
En fortsättningskurs för dansare som tidigare gått danskurs i bla cha cha, samba, tango och vals tidigare. Här övar du på tekniken samt utvecklar dina koreografier. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. 


BUGG nybörjare-fortsättning (ungdom & vuxna)
Sveriges nationaldans som dansas landet runt på parker och dansarenor. Roliga och fartfyllda kurser som finns i flera olika nivåer. Svensk danskultur när den är som allra bäst. Dansa på skoj eller för motionens skull.

BUGG och FOXTROT 60+ NYHET!
En perfekt kombination av två populära kurser, Bugg och Foxtrot.
Foxtrot är pardansen som tillsammans med bugg utgör den vanligaste sällskapsdansen i Sverige. Här lär du dig grunder och teknik i både den traditionella/sociala foxtroten. Koreografimässigt anpassad för dig som är 50+.

SWING & LINDY HOP (ungdom & vuxna)
En amerikans motsvarighet till svensk bugg varvat med Lindy hop. Perfekt för dig som även söker dans som motionsform. Snabba och fartfyllda steg till härligt svängig -50 och -60 tals musik. Danstempot kan dock variera från mycket snabbt till mycket långsamt