Om oss

1997 slog Knut och Maud upp portarna till Knut Säborg Dansstudio, en dansskola förankrad i SDO (Sveriges Dansorganisation), landets största sammanslutning av professionella dansskolor. Genom åren har dansskolan växt och utvecklats till att ha elever och lärare med både bredd och spets.

Vår vision som dansskola är att alla kan lära sig att dansa oavsett bakgrund, ålder eller fysiska förutsättningar. Dans ger så många möjligheter till att lära känna andra människor och att dansa ger en känsla av välbefinnande eftersom motion minskar stress.

Flertalet tävlingsdansare i olika discipliner har genom åren fostrats på dansskolan, vilket resulterat i både Svenska mästare och Världsmästare. Något vi är mycket stolta över. Knut Säborg Dansstudio är även en flitig arrangör av både nationella och internationella danstävlingar.

Här på hemsidan finns information om vårt utbud av danskurser och lärare samt anmälan och priser. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss på knut@dansstudio.com, maud@dansstudio.com eller (+46)0723-66 85 85 

Våra danslärare

Nedan kan du läsa om våra danslärare, vilka vi är otroligt stolta över att kunna presentera.

Knut Säborg

Huvudansvarig

Sin egen danskarriär startade han i hemlandet Norge som 4 åring. Latin och standard danserna var hans tävlingsgrenar. Efter flera norska mästerskapstitlar bar det i väg till London för en heltids-satsning på dansen. Efter 7 år och två VM guld gick flytten mot Sverige och Örebro. Danskarriären lades på hyllan och intresset för undervisning växte fram. Ett stort antal duktiga latindansare har tränats fram av Knut under åren då Dans club 707 hade sin storhetstid.

Han har en internationell domarlicens och dömer stora mästerskap utomlands. Utöver standard och latindanserna undervisar han idag till stor del bland annat bugg, både på hobby och tävlingsnivå. Som licensierad Zumba instruktör är han även mycket populär.

Knut är examinerad WDC och WADF-domare.

Maud Säborg

Huvudansvarig

Danslekis, latin, discodans, tävlingsdans i disco.

Sedan danslärarexamen -94 har hon undervisat i dans. Som tävlingsdansare har hon tävlat i allt från disco, bugg, standard, latin och lambada. Det stora intresset var latindansen där hon även tävlade som professionell fram till 1998. Barndans med de allra yngsta ligger henne varmt om hjärtat Som erfaren danslärare har hon utvecklat ett mycket väl fungerande koncept för 3-5 åringar. Maud undervisar också i singel, par och gruppdisco, både på nybörjar- och tävlings –nivå.

Hon är även anlitad som domare inom SDO.

Maud är examinderad WADF-domare.

Simon Säborg

Danslärare Disco och Hiphop

Simon har dansat sedan 2½ års ålder och startade sin tävlingskarriär med latindans som 6 åring. Efter ett par år blev det även tävlingar i disco. Som 12 åring gjorde han premiär i discolandslaget och har sedan dess representerat Sverige i flera dicipliner. Nationellt har han flera Svenska SM guld i både solo, duo och gruppdisco.

Hans främsta meriter internationellt är ett silver i solo på disco VM. 2017 tog han VM guld i duo mix tillsammans med partnern Jennie Hedman.

Simon har tagit steg två i sin utbildning som discotränare, vilket innebär att han även dömer tävlingar. På dansskolan undervisar och coachar han de flesta av våra tävlingsdansare i disco, från brons till championklass.

Simon är examinerad WADF-domare.

Jennie Hedman

Danslärare Disco och Slow

Som 7 åring började hon sin danskarriär och började tävla redan året därpå.
Det blev inte bara discodans, utan även hip hop, jazz, modernt och balett stod på schemat.
Satsningen låg dock på discodansen och sedan 2007 har hon tillhört det svenska landslaget i discodans och representerat i flera dicipliner.

Bland tävlingsmeriterna finns bla SM och NM guld i gruppdisco, SM guld i solo, duo och gruppdisco. Jennie blev svensk mästarinna i både solo och i disco år 2015 och 2017 tog hon VM guld i duo mix tillsammans med partnern Simon Säborg.

Hon har tagit sin examen i discodans steg 2 och kan därmed döma regionstävlingar. Jennie är examinerad WADF-domare.

Ingela Wall

Bugg

Ingela har dansat på dansskolan sedan 2007. Hon har tidigare tävlat i bugg men Sedan 2010 har hon assisterat Knut i både bugg, swing och salsa och jobbar nu som danslärare själv ses numera som danslärare både på KSD i Hallsberg och Örebro. 

Hon har steg 1-utbildning i dans inom SDO och är examinerad WADF-domare.

Lovisa Enocksson

HIPHOP

Lovisa andas och utstrålar hiphop. 2022 avslutade ”Lollo” sin steg 1 utbildning inom SDO och har nu egna lektioner i hiphop samt att hon är med som assistent. 

Tomas Modin

Bugg

Thomas startade sin danskarriär med latinamerikansk dans och bugg och som 12-åring började han tävla i bugg. Genom åren har han har deltagit i flertalet SM och VM i bugg. Thomas är examinerad WADF-domare.

Tilda Axelsson

Disco och slow

Tilda är sedan unga år en elev på KSD och är fortfarande aktiv på högsta nivå. Hon har representerat Sverige vid både EM och EM i disco. På KSD är hon danslärare för våra yngsta tävlingsdansare och för nybörjare i både disco och slow. Hon undervisar även i gruppdisco för tävlande elever. Hon har steg 1-utbildning i dans.

Alice Widmark

Disco och Slow

Alice är sedan unga år en elev på KSD och är fortfarande aktiv tävlingsdansare på högsta nivå. Hon har representerat Sverige vid både EM och EM i disco. På KSD är hon och är danslärare för våra yngsta tävlingsdansare och för nybörjare i både disco och slow. Hon undervisar även i gruppdisco för tävlande elever. Hon har steg 1-utbildning i dans.

Cornelia Andersson

Disco

Cornelia är sedan unga år en elev på KSD. Hon har representerat Sverige vid både EM och EM i disco. På KSD är hon och är danslärare för våra elever i disco. Hon undervisar även i gruppdisco för tävlande elever. Cornelia har steg 1-utbildning i dans.

Kevin Reyes

Commersial

Mirna Alnahi

Balett och Salsa